areny

Areny

Raïm: Sumoll

Zona: Catalunya

Nota de tast:

Un vi d’electritzant vitalitat fruït de la vibrant acidesa amb la que està dotada la varietat. Audaç i franc a l’olfacte rúbrica en una primera flairada les notes afruitades, entre les quals destaquen les cireres i els gerds, vívides notes florals d’iris, flor que pregona la seva complexió aromàtica vinclant accents de fusta, amb records de maduixa i violeta.
Expressiu, aquest vi transcendeix la subtilesa inicial amb les aromes de matollar mediterrani on hi destingim les notes resinoses que evoquen el llentiscle, l’espígol i tan mateix
les anisades.
També hi descobrim una fina aspror mineral que recorda les argiles. La seva grata i afectiva eloqüència igualment es desenvolupa en boca amb una subtil càrrega tànnica atorgada per la criança en roure francès que el converteix en un vi accesible i efusiu que subtilment manifiesta notes especiades, d’arrel.
 
MARIDATGE:
En definitiva, un sumoll amb personalitat , definit per la varietat, equilibrat, estructurat, de considerable persistència en boca amb una acidesa ferma i molt gastronòmic.